Gomes: "Wedstrijd tegen mijn tweede vaderland"

Olga Kroeders

Nederland neemt het vrijdag op tegen Brazilië in de kwartfinale van het WK. Voor Heurelho da Silva Gomes is het een speciale wedstrijd. Door zijn tijd bij PSV ziet hij Nederland als zijn tweede vaderland.

Gomes zal niet in de basis starten. Toch vindt hij het mooi om oude bekenden tegen te komen. "Dit wordt een speciale wedstrijd voor mij, tegen mijn tweede vaderland", zegt Gomes in het Algemeen Dagblad. "Het eerste land waar ik uit Brazilië naartoe ben gegaan. Het wordt een grote wedstrijd vrijdag, met allemaal fantastische voetballers."

In Eindhoven speelde Gomes samen met Ibrahim Afellay en Philip Cocu. Cocu maakt deel uit van de technische staf van Oranje. Met al zijn oude teamgenoten heeft hij nog veel contact. "Vooral met Ibrahim Afellay. Maar het is ook prachtig om vele anderen terug te zien", vervolgt Gomes.

In de voorbereiding op het WK stond Gomes een paar keer onder de lat door een blessure van Júlio César. Hij wist zich niet in het team te spelen. Moeite met zijn rol als wisselspeler heeft Gomes niet. "Dat is niet moeilijk. Júlio César is fantastisch."