Piqué: "We zijn in het toernooi aan het groeien"

Olga Kroeders

Gerard Piqué hield samen met Carlos Puyol het centrum van de verdediging dicht tegen Portugal. De verdediger van FC Barcelona sprak na afloop van de wedstrijd met veel lof over aanvaller David Villa.

"Ik denk dat we vandaag beter speelden dan Portugal", vond Piqué na afloop van de met 1-0 gewonnen wedstrijd. "We zijn echt in het toernooi aan het groeien. Vanaf de eerste wedstrijd zijn we steeds beter gaan spelen. Vandaag speelden we ook een goede wedstrijd. In de verdediging waren we vandaag erg solide. Als we dat gevoel hebben dan lopen onze aanvallen ook vaak goed."

De man van de wedstrijd was David Villa. "Hij is in topvorm. Vandaag scoorde hij weer en dat is lekker voor ons. We hebben spelers met veel kwaliteit. Tegen Portugal kwam dat eruit en controleerden we de wedstrijd. Iedereen weet wat we van elkaar verwachten en dat maakt het heel makkelijk. Het kan wel eens voorkomen dat je veel kansen krijgt, maar niet kunt scoren. Als je dan Villa in je ploeg hebt is het bijna zeker dat je altijd wel scoort.

Welke aanvaller nog duidelijk aan zijn vorm moet werken is Fernando Torres. "Hij heeft tijd nodig", denkt Piqué. " Ik geloof dat hij twee operaties achter de rug heeft. Het is moeilijk voor een speler om dan snel terug te komen in een topvorm. Ik vind dat hij iedere wedstrijd beter gaat spelen. Hij kreeg een goede kans in het begin van de wedstrijd en hij is nog altijd een hele belangrijke speler voor ons."