Wimbledon Vandaag

JJdJ1984

Wimbledon zit alweer in de tweede week. Moesten we eerder nog met tabellen werken om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Vanaf vandaag kunnen we volstaan met een korte samenvatting van de gespeelde wedstrijden.

De eerste wedstrijd op het centercourt was vanmiddag de partij tussen de als 21ste geplaatste Vera Zvonereva en de uit België afkomstige Kim Clijsters. Clijsters versloeg gisteren nog haar landgenote Justine Henin in drie sets. Haar tegenstandster stuurde Jelena Jankovic met een blessure naar huis. Zvonareva was in drie sets de sterkste. Ging de eerste set nog met 6-3 naar de Belgische, de overige twee sets gingen met 6-4 en 6-2 naar Zvonareva.

De als eerste geplaatste Serena Wiliams wist zich vrij eenvoudig te plaatsen voor de halve finale van het grandslamtoernooi. De Amerikaanse was met 7-5 en 6-3 te sterk voor de als negende geplaatste Chinese Na Li. De andere Williams kon verrassend genoeg haar koffers pakken. De als tweede geplaatste Venus werd met 6-2 en 6-3 door de verrassend sterke Tsvetana Pironkova uit Bulgarije naar huis gestuurd. Ook Petra Kvitova wist zich te plaatsen voor de halve finale. Zij won moeizaam in drie sets van Kaia Kanepi uit Estland 4-6, 7-6 (8) en 8-6

Morgen staan in Londen de kwartfinales bij de heren op het programma. De als eerste geplaatste Roger Federer moet het in de eerste partij opnemen tegen de als twaalfde geplaatste Tomas Berdych uit Tsjechië. Jo-Wilfried Tsonga (10) moet het op het centercourt opnemen tegen publiekslieveling Andy Murray (4). Novak Djokovic (3) moet het gaan opnemen tegen de verrassing van het mannentoernooi Yen-Hsun Lu. De als zesde geplaatste Robin Söderling moet het opnemen tegen de als tweede geplaaste Spanjaard Rafael Nadal.