Silva: "Nederland geen ruimte geven"

Olga Kroeders

Brazilië is vrijdag de tegenstander van Nederland in de kwartfinale van het WK. Gilberto Silva blikt vooruit naar het duel met Oranje.

De middenvelder van Panathinaikos heeft veel vertrouwen in zijn team. "Ik weet zeker dat wij onze taak gaan volbrengen", vertelt Silva over het duel met Oranje.

Brazilië bereikte de kwartfinale door Chili met 3-0 naar huis te sturen. "De stemming in het Braziliaanse kamp is zeer goed. We zijn allemaal hongerig naar succes en willen wederom een prijs voor Brazilië binnenhalen. Dat is het enige waar wij het over hebben. Ik geloof dat wij het WK kunnen winnen."

Silva heeft het Nederlands elftal van bondscoach Bert van Marwijk al geanalyseerd. "Nederland heeft veel kwaliteit met hele goede spelers. We weten dat we in de problemen komen wanneer we ze de ruimte geven. Dat moeten we dus voorkomen. Maar we hebben eerder tegen Nederland gespeeld in dit soort grote WK-wedstrijden. Het wordt een emotionele wedstrijd, maar ik ben er zeker van dat wij onze taak gaan volbrengen, net zoals we dat tegen Chili hebben gedaan."