Van Marwijk: "We zijn de underdog"

Sjors (Sj0rSz)

Bert van Marwijk kijkt reikhalzend uit naar de WK-wedstrijd tegen Brazilië, die voor komende vrijdag op het programma staat. Het Nederlands elftal speelt in het kader van de kwartfinales namelijk tegen de Goddelijke Kanaries.

"Tegen Brazilië zijn we wellicht voor het eerst in Zuid-Afrika de underdog. Maar wij geloven in onze ploeg. Wij zijn hier met één doel; de grote prijs winnen", liet de bondscoach van Oranje weten. "Er zullen ongetwijfeld mensen zijn geweest die hebben gelachen toen wij uitspraken dat we in staat zijn wereldkampioen te worden. In mijn ogen is dat de juiste mentaliteit. We moeten gefocust zijn. Volgens mij zijn we dat."

De oefenmeester is vooral trots op de verdediging van het Nederlands elftal. "Onze verdediging doet het vooralsnog erg goed. We hebben pas twee tegendoelpunten hoeven te incasseren. John Heitinga, Giovanni van Bronckhorst en keeper Maarten Stekelenburg doen het prima. Ik denk dat alle facetten van ons spel nog steeds vooruitgaan. Het zou mooi zijn als dat allemaal bij elkaar komt in één duel."

Tot slot was Van Marwijk lovend over de tegenstander in de kwartfinale, Brazilië. "Brazilië is een stabiele ploeg. Wij zijn weliswaar in vorm, maar moeten niet te gemakkelijk gaan denken. De Brazilianen stralen zelfvertrouwen uit. Het lijkt soms wel alsof Brazilië onverslaanbaar is."