Anita: "Gevoel is hetzelfde, focus veranderd"

Sjors (Sj0rSz)

Vurnon Anita heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Na een vaste stek op de linksbackpositie bij Ajax volgde een uitnodiging voor Oranje. Een plaats in het Nederlands elftal op het WK was erg dichtbij, maar kwam er niet. Anita wil deze lijn nu doortrekken.

"Mijn gevoel is hetzelfde, mijn focus is veranderd. Ik wil weer een basisplaats. Ik weet van mezelf dat ik een goede voorbereiding nodig heb, dat wordt het eerste doel", zegt de kleine verdediger tegenover Ajax Life.

De uitnodiging van bondscoach Bert van Marwijk was leerzaam voor Anita. "Ik werd gedwongen om sneller en beter te handelen. Één verkeerde aanname en mijn tegenstander zat er tijdens de partijtjes op de training direct bovenop. Ik weet hoe hoog het niveau bij het Nederlands elftal is; wereldtop. En dat neem ik mee, want ik wil me bij Ajax evolueren."

Waar Anita eigenlijk een middenvelder is, gaat hij nu vol voor de linksbackpositie. "Ik probeer in beeld te blijven, want zoals bekend stopt Giovanni van Bronckhorst na het WK. Er zijn kansen als linksback en ik wil me dit seizoen verder ontwikkelen."