[1/8-finale] Uitslag Paraguay - Japan

JJdJ1984

Paraguay is voor de eerste maal in zijn historie geplaatst voor de kwartfinale van het WK. De Paraguayanen wisten na 120 minuten voetballen en het nemen van strafschoppen uiteindelijk Japan te verslaan.

Na 20 minuten voetballen leken beide ploegen uiteindelijk een beetje hun zenuwen onder bedwang te hebben. Santa Cruz kreeg namens Paraguay misschien de beste kans van de eerste helft maar hij schoot hard naast. Honda kwam namens Japan ook nog voor het doel van Paraguay terecht maar ook hij benutte zijn kans niet.

Na de rust was het Paraguay dat op zoek was naar het doelpunt. Benitez, Ortigoza en Riveros hadden kansen maar wisten ook deze niet in het net te krijgen. De Japanse bondscoach vond het na één uur voetballen genoeg en besloot een extra spits in het veld te zetten.  Dit pakte voor de Japanners goed uit doordat ze onder de druk van Paraguay uitkwamen maar ze wisten zelf niet voor gevaar te zorgen. Het slotoffensief van Japan leverde uiteindelijk niets op. Ook in de verlenging was er geen bal te beleven op het veld. En dus werd een strafschoppenserie onontkoombaar.  

Paraguay

0 - 0

Japan

 Barreto
 Barrios
 Riveros
 Valdez
 Cardozo
   5-3
Paraguay wint
na strafschoppen
 Endo
 Hasebe
 Komano
 Honda
 
 Gele kaart: Riveros, (Paraguay), Matsui, Nagatomo, Honda, Endo, (Japan)
 
Stadion:  Loftus Versfeld Stadium, Pretoria 
Toeschouwers: 36.742
Arbiter: De Bleeckere (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Villar
Bonet
Da Silva
Alcaraz
Morel
Vera
Ortigoza (E. Barreto/75)
Riveros
Santa Cruz (Cardozo/93)
Barrios
Benitez (Valdez/60)
  Kawashima
Komano
Nakazawa
Tanaka
Nagatomo
Hasebe
Abe (K. Nakamura/81)
Endo
Matsui (Okazaki/66)
Honda
Okubo (Tamada/106)