Kobayashi: "Wist niet dat het de laatste ronde was"

Peterselieman

Kamui Kobayashi behaalde een verrassende zevende plaats tijdens de Grand Prix van Europa in Valencia. De Japanner was de laatste die binnenkwam voor nieuwe banden, een strategie die hem in de slotfase veel opleverde.

De Sauber-coureur baarde op zijn verse rubber opzien door Ferrari-coureur Fernando Alonso in te halen. In de laatste bocht van de wedstrijd haalde hij ook de Toro Rosso van Sébastien Buemi in. Kobayashi wist echter niet dat hij op dat moment al met de laatste ronde van de wedstrijd bezig was.

"Het was een fantastische race," zei Kobayashi die een groot deel van de race derde lag tegen Autosport. "Op de harde band kon ik een goed en constant tempo rijden. Ik wist dat ik te hard zou pushen ik de banden kon beschadigen, maar toen ik ze wisselde kwam ik slechts als negende de baan weer op. Ik wist dat ik de betere grip had en probeerde zoveel mogelijk mensen in te halen, waarbij ik Alonso en Buemi pakte."

"Ik was zo gefocust op het inhalen van mensen dat ik niet wist hoeveel ronden er nog te gaan waren. Plotseling begreep ik toen velen naar me zwaaiden dat dit het einde van de race betekende," ging Kobayashi verder.

De Japanner bedankte Alonso dat hij de deur niet dichtgooide toen hij de Spanjaard inhaalde. "Het was erg risicovol, maar er was gelukkig geen ongeval. Hij is een erg goede coureur en weet alles dat er rond de auto gebeurt. Toen ik mijn move inzette probeerde hij de deur dicht te doen, maar hij besefte dat we dan konden crashen. Daarom gaf hij de plaats op. Daar wil ik hem voor bedanken," zei de Sauber-coureur die verwacht dat het team het op Silverstone wederom goed zal gaan doen.