Hamilton haalt uit naar Alonso

Peterselieman

De vete tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso lijkt afgelopen weekend na de Grand Prix van Europa weer helemaal opgelaaid te zijn. Daar haalde Hamilton de safety car in, waardoor hij na een bezoek aan de pits tweede wist te blijven. Alonso reed vlak achter de Brit, moest wachten en kwam zo uiteindelijk als achtste over de streep.

Hamilton kreeg voor zijn inhaalactie een drive-through-penalty, maar verloor hierbij tot ongenoegen van Alonso en Ferrari geen plaatsen mee. Het Italiaanse team haalde na afloop van de race hard uit naar McLaren, Hamilton en de FIA omdat de wedstrijd niet eerlijk zou zijn verlopen. Gisteren zei Alonso dat de race-uitslag gemanipuleerd was en dat Hamilton de regels niet respecteerde door de safety car in te halen.

Hamilton bijt nu in een interview van zich af. "Ik zag op het grote scherm dat hij ingehaald werd door een Sauber. Dat is erg ongewoon voor hem, dus hij moet compleet in een andere wereld zijn geweest. Ik begrijp niet waarom ik zijn race zoveel beïnvloed heb. Iedereen heeft het recht op een eigen mening en hij moet wel erg teleurgesteld zijn over zijn eigen resultaat, maar ik heb hem niets aangedaan."

De McLaren-coureur prijst het werk van de stewards. "De FIA verricht fantastisch werk door ons dit jaar te laten racen." Hij wordt gesteund door zijn teambaas Martin Whitmarsh. "Als je kijkt naar wat er gebeurt is dan was het lastig te vermijden. Het was nipt, dus het ging naar de stewards en zij hebben een beslissing gemaakt. In mijn opinie is dat normaal in motorracen, maar het kan zijn dat Fernando een andere ervaring heeft."

Whitmarsh wordt in zijn mening gesteund door onder meer Red Bull-teambaas Christian Horner. Hij vindt dat het niet in het voordeel van Ferrari heeft uitgepakt en dat McLaren misschien wat stout was geweest, maar dat ze daar terecht voor gestraft zijn. Hij pleit er wel voor om de safetycarregels tegen het licht te houden om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.