Apenstreken met Donkey Kong

Pheno

Zoals we op de E3 hebben kunnen zien, gaat Nintendo weer terug naar zijn roots. En die roots liggen bij games maken, en welke aap hoort daar natuurlijk bij? Precies, Donkey Kong met zijn trouwe maat Diddy. Reggie Fils-Aimes was bij de Late Night with Jimmy Fallon show aanwezig om een stuk van het eerste level te laten zien van Donkey Kong Country Returns.

In dit spel kun je met z'n tweeën samenspelen om de levels af te ronden. En natuurlijk stampt Donkey Kong er weer lustig op los om geheime spullen in de grond te vinden en vijanden te verslaan. De omgeving werkt soms ook tegen, door bijvoorbeeld vallende pilaren die vanuit de achtergrond op onze apen vallen. Het achtergrondmuziekje van Donkey Kong Country op de SNES is ook weer van de partij.

Daarna laat Reggie Fils-Aimes de presentator nog Kid Icarus op de 3DS zien, maar helaas, zoals met alle 3D technieken laat dit effect zich lastig in een filmpje te vatten, dus dat proberen ze maar niet. Fils-Aimes bevestigt nogmaals dat de 3DS volgend jaar uitkomt.