Kleding Aya Brea kan kapot in The 3rd Birthday

Redactie

De kleding van het hoofdpersonage Aya Brea in de PSP-game The 3rd Birthday heeft niet alleen invloed op haar uiterlijk, maar ook op haar fysieke gesteldheid. Dit heeft Tetsuya Nomura, creative producer van de Japanse uitgever Square-Enix, gezegd in een interview met het Japanse magazine Famitsu.

Spelers zijn in zekere zin vrij om Aya aan te kleden. Wanneer men kiest voor een shirtje zonder mouwen raakt Aya sneller gewond. Het type kleding is dus van invloed op de bescherming van de vrouwelijke heldin. Daarnaast zal de kleding van Aya kapot gaan wanneer ze te veel schade oploopt. Zo kan het zo zijn dat Aya binnen de kortste keren met een paar vodden rondloopt in plaats van een complete militaire uitrusting. Het is nog niet duidelijk op wat voor moment je de kleding kunt aanpassen.

Eén van de ontwikkelaars van de game heeft in een interview met hetzelfde Japanse magazine gezegd dat Aya naakt te zien zal zijn in de game. Aya kan namelijk als naakte ziel haar lichaam verlaten om dat van een ander over te nemen. "Wanneer ze in 'overdive' gaat, verlaat ze haar lichaam. Ze is dan dus naakt. Wanneer ze weer landt, heeft ze weer kleding aan. Het is een vrij beschamende ervaring."

Het verhaal van The 3rd Birthday begint op een late kerstavond. Aya Brea en de andere leden van het team in New York worden opgeroepen om een halt toe te roepen aan de grootschalige verspreiding van wezens die bekend staan als de 'Twisted'.

Kleding Aya Brea kan kapot in 'The 3rd Birthday'
Kleding Aya Brea kan kapot in The 3rd Birthday