Geruchten nieuwe PSP houden aan

Redactie

De grote Japanse winkelketen Geo heeft mogelijk de komst van een nieuwe PSP bevestigd. In een financieel rapport wordt er over een PSP-4000 gesproken die eind dit jaar in Japan moet uitkomen.

Geo is een grootmacht op het gebied van de verkoop van media in Japan. Het huren en de verkoop van dvd's, cd's en natuurlijk games behoort tot de hoofdactiviteiten van de retailer. In het gelekte rapport worden de aankomende releases besproken. Zo komt de dvd 'Alice in Wonderland' bijvoorbeeld op 4 augustus in Japan uit.

In de game-categorie staan Gran Turismo 5, 'Monster Hunter Portable 3rd' en een onaangekondigde PSP-4000 beschreven. De Nintendo 3DS heeft Geo ook op haar lijstje staan. Zowel de PSP-4000 als Nintendo's 3D-spelcomputer zouden volgens de kalender van Geo nog dit jaar moeten uitkomen.

Sony heeft zelf het bestaan van een nieuwe PSP altijd ontkend. Tijdens de E3-beurs in Los Angeles eerder deze maand maakte Sony bekend te starten met een nieuwe marketingcampagne. Op die manier wil Sony de PSP opnieuw onder de aandacht van de consument brengen.

Geruchten nieuwe PSP houden aan
Geruchten nieuwe PSP houden aan