Festiviteiten Tour blijven ongewijzigd

Redactie

De activiteiten rondom de start van de Tour de France in Rotterdam zullen niet worden aangepast naar aanleiding van de helikoptercrash van zondag. Burgemeester Ahmed Aboutaleb staat woensdag tijdens de opening van de permanence wel stil bij het ongeval waarbij vier doden en een zwaargewonde vielen.

Dat schrijft Aboutaleb maandag namens het stadsbestuur aan de gemeenteraad van Rotterdam. De permanence is het hoofdkwartier van de Tour de France waar journalisten en de organisatie hun werk doen.

"Het college is diep geraakt door de gebeurtenissen van zondagmiddag en leeft mee met de nabestaanden, familie, vrienden en collega's van de slachtoffers", zo staat in de brief. De vlag op het stadhuis aan de Coolsingel hangt halfstok.

In het kader van de tourstart komend weekeinde in Rotterdam vinden tal van evenementen plaats. De Tour du Port was er daar zondag een van. De helikopter was door het Havenbedrijf Rotterdam ingezet om opnames te maken van de toertocht voor wielertoeristen aan de vooravond van het wielerevenement. Het havenbedrijf schrapt wel alle activiteiten rond de tourstart.