Motorcrosser vernielt golfterrein Ermelo

Redactie

Twee vandalen op een crossmotor hebben zaterdagavond een golfterrein in Ermelo vernield. Chiel Snelder, die het terrein aan de Palmbosweg met zijn vrouw beheert, ontdekte de vandalen rond 21.15 uur.

"Ik ging naar buiten om de vlaggen binnen te halen, want een dag eerder waren enkele vlaggen gestolen", legt Snelder uit. Buiten zag hij een flink spoor in de eerste green, waarop hij op onderzoek uit ging.

Hoe verder hij kwam, hoe meer vernieling hij zag. "Op een plaats hebben ze het voorwiel vastgezet en zijn ze met het achterwiel gaan spinnen tot die het asfalt onder het gras raakte, dan zit je toch wel twintig centimeter diep."

Uiteindelijk zag hij twee mannen op een motor, maar die scheurden snel weg. "Mijn vrouw heeft ze nog achtervolgd met de auto, maar ze wisten te ontkomen."

Door de drukte op zondag heeft Snelder nog geen aangifte kunnen doen. "Dat komt nog, eerst de boel maar weer in orde maken." Hij baalt er wel van, maar is niet meer erg verrast. "Iedere week wordt wel wat vernield. Sommige mensen vinden het ook leuk om hun uitwerpselen over de toiletpotten uit te smeren. Dat schijnt er tegenwoordig bij te horen in Nederland."

Plannen om hekken om het terrein te zetten heeft hij niet. "Daar klimmen ze zo overheen, bovendien verlies je dan het open karakter."