Mercedes eist uitleg over rode licht Schumacher

Peterselieman

Mercedes Grand Prix wil weten waarom Michael Schumacher voor het rode licht in de pitstraat tijdens de Grand Prix van Europa moest wachten. De Duitser ging achter de safety car als derde naar binnen, maar kwam doordat hij moest wachten pas in het achterveld de baan weer op, waardoor zijn race voorbij was.

Schumacher stopte een ronde later dan de andere rijders tijdens de neutralisatie waarmee hij plaatsen hoopte te winnen. In plaats daarvan verloor hij er enkele. "Omdat de safetycar in eerste instantie de leiders niet oppakte, mocht Michael doorrijden. Dit bood ons een geweldige kans, die we graag wilden verzilveren. Helaas stuitte hij bij het verlaten van de pitstraat op een rode lamp," zei een teleurgestelde teambaas Ross Brawn. "We hopen dat de FIA deze zaak wil onderzoeken."

"Volgens onze interpretatie van de regels had het licht op groen moeten staan. Er was een gat van achttien seconden tussen Lewis Hamilton en Kamui Kobayashi toen Michael stopte. We hadden iets moois in gedachten, maar helaas werd het een frustrerende middag."