Hagenaar nog kritiek na sprong in vaart

Redactie

De Hagenaar die zondag na een duik in een gracht in een ziekenhuis terechtkwam is er nog altijd slecht aan toe. Een kennis had de 58-jarige man volgens de politie uitgedaagd om in de vaart te springen.

Daarop gaf de Hagenaar hem zijn shag, telefoon en portemonnee en sprong hij in het diepe. Hij kwam echter niet meer boven, waarop omstanders hem achterna sprongen. Getuigen en agenten konden het slachtoffer niet vinden. Uiteindelijk moesten er brandweerduikers aan te pas komen om hem boven water te halen.

Voor een zwemmer die sinds zondagmiddag op de Loosdrechtse Plassen wordt vermist, ziet het er ook niet goed uit. De hulpdiensten hebben maandagochtend naar de 81-jarige man gezocht, maar zonder resultaat. De man was met andere mensen op een boot. Toen de groep ging zwemmen, ging hij kopje onder.

Een 7-jarige jongen kwam er zaterdagmiddag in Maassluis beter vanaf. Twee jongens van 19 en 15 jaar zagen hem op de surfplas aan de Schenkeldijk kopje onder gaan en niet meer bovenkomen. Ze sprongen volgens de politie meteen het water in en brachten hem op het droge. Daarna reanimeerden hulpdiensten het slachtoffer, dat weer bij zijn positieven kwam. De jongen is met zijn opa en oma naar een ziekenhuis gebracht.