Maradona klaagt opnieuw over arbitrage

Olga Kroeders

Diego Maradona bereikte gisteren met Argentinië de kwartfinale van het WK. De bondscoach was echter opnieuw niet te spreken over de manier waarop de arbitrage overtredingen tegen Lionel Messi niet bestrafte.

Maradona deed tijdens de poulefase ook al zijn beklag. Hij vond dat sterspelers als Messi in bescherming moeten worden genomen door de scheidsrechter. "Als Messi aan de bal kwam, kreeg hij van de arbiter niet de kans om te voetballen. Bij overtredingen zei hij niets", aldus de trainer over Roberto Rosetti.

In de kwartfinale moet Argentinië het gaan opnemen tegen Duitsland. "Ik zou willen dat ik mijn shirt weer kon aantrekken en kon meedoen. Maar dit is niet het WK van 1986", gaat Maradona verder tegenover Olé. "Ik wil mijn spelers feliciteren, want ze doen geweldige dingen."

Tot slot droeg de coach de overwinning op Mexico aan iemand op. "Aan Valentino Rossi, mijn vriend die herstelt van een beenbreuk." Ook gaf Maradona nog een sneer aan "mensen die dachten dat ik niet wist hoe ik een goede trainer kon zijn".