Robinho: "Ik bedank God voor Chili als tegenstander"

Jeffrey

Robinho is gelukkig met Chili als tegenstander in de achtste finale omdat hij altijd scoort tegen de Zuid-Amerikanen. "Ik bedank God, want ik doe het tegen Chili altijd goed", liet Robinho weten tegen FIFA.com. "Mijn voorbereiding is niet heel anders dan wanneer we tegen een ander team spelen, maar tegen de Chilenen heb ik altijd het geluk om te scoren", vervolgt de buitenspeler van Brazilië, dat groepswinnaar werd bij poule G.

"Maar het belangrijkste is natuurlijk een overwinning boeken als team. Als ik daarbij een doelpunt kan scoren is het geweldig, maar dat we naar de volgende ronde gaan is het belangrijkste. Brazilië is een team dat van iedereen kan winnen, maar een favorietenrol bestaat alleen op papier. We kunnen ook verliezen van Chili."

Robinho miste net als Kaká het laatste groepsduel van Brazilië met Portugal (0-0). Robinho denkt dat hun terugkeer belangrijk is voor de Goddelijke Kanaries. "Kaká en ik zijn sleutelspelers vanwege onze ervaring. We zijn belangrijke spelers, maar ook in onze afwezigheid heeft het team het goed gedaan."