Josué en Chula gehuurd door VVV-Venlo

Jeffrey

VVV-Venlo voegt twee nieuwe spelers aan de selectie toe. De 19-jarige José Filipe Soares Pesqueira oftewel 'Josué' en de 20-jarige Jorge Miguel Feijoca Chula 'Chula' zijn voor een seizoen gehuurd van FC Porto.

Josué heeft in alle nationale jeugdelftallen van Portugal gespeeld en was vorig seizoen verhuurd aan Peñafiel, een Portugese tweede divisie club. De linker aanvallende middenvelder werd tijdens het 4-landentoernooi -20 in mei uitgeroepen tot beste speler van Portugal.

Chula zit in het nationale elftal -19 en speelde net als zijn teamgenoot ook in Portugal -17. Vorig seizoen kwam hij als huurling uit voor Tourizense in de Portugese tweede divisie. Chula is een buitenspeler.

Mario Captein, directeur voetbalzaken is tevreden over de verdergaande samenwerking met de Portugese topclub. "De komst van deze spelers is in veel opzichten goed voor onze club. Allereerst krijgen we twee spelers erbij die in vertegenwoordigende elftallen spelen of hebben gespeeld en die zijn opgeleid bij FC Porto dus van toegevoegde waarde zullen zijn voor VVV-Venlo. Tevens zorgen deze deals ervoor dat de samenwerking met FC Porto verder uitgebouwd wordt. Een prima zaak dus."

Diogo Viana sluit maandag aan bij de selectie van Porto. Nieuwe trainer André Villas-Boas van FC Porto wil de aanvaller in zijn eigen selectie behouden en de onderhandelingen hebben niet tot een overeenkomst kunnen leiden.