Van Marwijk: "Was onze minste wedstrijd"

Peterselieman

Bert van Marwijk toonde zich ondanks de 2-1 overwinning op Kameroen uitermate kritisch over het spel van het Nederlands elftal. "Dit was onze minste wedstrijd tot nu," concludeerde de bondscoach. "Tegen Denemarken en Japan hadden we toch wat meer controle. Deze wedstrijd hadden we ook zomaar kunnen verliezen."

Vooral het begin van de tweede helft kon Van Marwijk niet bekoren. "Ik probeerde de boel in de rust nog wel wat aan te scherpen, maar toch begonnen we heel matig aan de tweede helft," baalde hij. "Misschien was het maar goed dat de 1-1 viel, want daarna konden we toch nog wat extra's brengen. Maar als we zo blijven spelen als in de tweede helft, zullen we de volgende ronde niet overleven."

Rafael van der Vaart wilde de woorden van zijn trainer enigszins nuanceren. "Het was misschien niet geweldig, maar wel leuker dan de vorige twee wedstrijden. Maar die tactische verhalen zijn natuurlijk ook wel een beetje trainerspraat."

Van der Vaart eiste halverwege de tweede helft onbedoeld een hoofdrol voor zich op door met een handsbal een penalty te veroorzaken, waaruit Samuel Eto'o de 1-1 maakte. "Het was een reflex, maar inderdaad niet al te snugger," gaf hij toe. Dankzij een late goal van Klaas-Jan Huntelaar bleef de fout van Van der Vaart uiteindelijk zonder gevolgen.