Kanu neemt afscheid als Nigeriaans international

Olga Kroeders

Nwankwo Kanu heeft zijn actieve interlandloopbaan beëindigd. De Nigeriaan kwam dit WK nog in actie voor zijn land, maar plaatste zich niet voor de achtste finale.

Kanu kwam tot precies tachtig interlands in het shirt van de Super Eagles. De boomlange spits, die in het verleden uitkwam voor Ajax, maakte met Nigeria de WK's van 1998, 2002 en 2010 mee en won in 1996 bovendien Olympisch goud. Het afscheid van Kanu zat er al een tijdje aan te komen, daar hij voor aanvang van het mondiale eindtoernooi al had aangegeven dat hij waarschijnlijk stopte als international.

"Het is voor mij een afscheid op het continent waar het ooit allemaal begon. Het toernooi is voor Nigeria dan wel slecht verlopen, desalniettemin ben ik blij met alles wat ik voor mijn land heb kunnen betekenen", zegt Kanu, die in 1994 zijn interlanddebuut maakte.

"Ik heb een geweldige tijd gehad en het was in Zuid-Afrika erg belangrijk voor me dat ik in het bijzijn van mijn familie mijn interlandloopbaan heb afgesloten. Met Nigeria heb ik het WK onder 17 jaar gewonnen, een Olympische medaille gewonnen. Ik ben trots op mijn prestaties."