Holman houdt gemengde gevoelens over aan WK

Olga Kroeders

Brett Holman schoot op het WK twee keer raak voor Australië. De aanvaller van AZ is hiermee topscorer van het uitgeschakelde Australië.

Door zijn goals en goede spel voelt Holman zich nu echt een international van Australië. "Ik geef altijd alles wat ik heb, in iedere wedstrijd. Ik heb voor Australië gespeeld en het was gelukkig dat ik twee goals scoorde. Ik denk dat ik er altijd bij hoor, ik voel me deel van het team en de groep. De sfeer is altijd goed en ik voel me comfortabel met deze jongens."

Ondanks zijn doelpunten houdt Holman gemengde gevoelens over aan het WK. "We hebben goed gepresteerd en een sterk Servië verslagen. Helaas kwalificeerden we ons niet voor de volgende ronde en dat is zuur", kijkt de harde werker terug. "Alles tegen elkaar afwegend, is het fantastisch dat ik twee keer kon scoren, maar ik had liever niet gescoord en ons door zien gaan."

Bondscoach Pim Verbeek is meer dan tevreden over de inbreng van Holman in het Australische team. "Ik ben altijd een fan van Brett geweest en heb altijd gevonden dat hij erg belangrijk voor het team is."