Van Marwijk: "Mogelijk zonder Van der Wiel en De Jong"

Jeffrey

Bert van Marwijk komt mogelijk terug op zijn besluit om met het sterkste team te spelen tegen Kameroen. "Misschien dat ik één of twee van de jongens die al een gele kaart hebben niet laat spelen", liet Van Marwijk vandaag na de avondtraining van Oranje weten tegen diverse media. De bondscoach van het Nederlands elftal liet eerder weten vast te houden aan het basisteam tegen Denemarken en Japan.

Robin van Persie lijkt als enige speler met een gele kaart wel zeker van zijn plek. Van Marwijk vindt in zijn geval spelritme belangrijker. Gregory van der Wiel en Nigel de Jong lijken wel uit voorzorg langs de kant te worden gehouden door de bondscoach. "Ik wil daar nog een nachtje rustig over slapen. Morgen neem ik een beslissing."

Over het meespelen van Arjen Robben beslist Van Marwijk ook pas op de dag van de wedstrijd. Het Nederlands elftal maakte woensdag een uitstapje naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. De spelers waren onder de indruk. "Het bewijst wel dat voetbal niet het enige is waar we aan denken", sprak Mark van Bommel.