Abramovich wil niet praten en eist geld van Mutu

Olga Kroeders

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich ziet niets in een schikking van de enorme boete die Adrian Mutu moet betalen. De Roemeense aanvaller moet zeventien miljoen euro betalen aan de Engelse topclub. Mutu pleegde door cocaïngebruik contractbreuk bij Chelsea toen hij daar onder contract stond.

De rechter liet twee keer weten dat de aanvaller het geld terug moet betalen aan Chelsea en Abramovich houdt daaraan vast. Mutu en zijn zaakwaarnemer Victor Becali hoopten op een schikking. "Maar hij wil zijn geld en wil niet praten", laat Becali weten in Roemeense media. "Hij zit niet op onderhandelingen te wachten, dus tot een schikking zullen we niet komen." Mutu zal daardoor het gehele bedrag uit eigen zak moeten terugbetalen.

Het moet echter nog blijken of de Roemeen het bedrag zomaar terug kan betalen. Mutu staat op dit moment onder contract bij Fiorentina. Maar daar zit hij nu een schorsing uit vanwege dopinggebruik. Mede daarom mag hij vertrekken uit Florence. Er zou onder meer belangstelling bestaan voor hem uit Dubai.