Redknapp kritisch op Rooney en Capello

Olga Kroeders

Harry Redknapp is kritisch op het nationale team van Engeland. Vooral aanvaller Wayne Rooney moet het ontgelden bij de manager van Tottenham Hotspur.

Redknap geeft tegenover The Sun aan dat geen enkele club uit de Premier League Rooney zou kopen na zijn optreden tegen Algerije. "Als ik afgelopen vrijdag had gezegd tegen clubs dat ze Rooney in de gaten moesten houden omdat hij op zoek is naar een club en ik hem voor twee miljoen euro zou kunnen laten gaan, zou iedere club teleurgesteld naar me terugkomen en zeggen: hou hem maar, hij is niet goed genoeg."

De manager van The Spurs kan niet geloven hoe het kan dat een speler die afgelopen seizoen 34 keer scoorde, niet uit de verf komt op het WK. "Als je niet had geweten dat het Wayne Rooney was, dan zou je denken dat hij een slechte speler is."

Redknapp gaat op de stoel van bondscoach Fabio Capello zitten en vertelt hoe het anders te doen. Vooral de positie van Steven Gerrard stoort hem. De middenvelder van Liverpool speelt in Zuid-Afrika niet op zijn favoriete positie. "Je moet spelers neerzetten op hun beste positie. Gerrard is een centrale middenvelder. Zet hem in het midden achter Rooney, daar komt hij het beste tot zijn recht. Nu is de balans verkeerd."