Park: "We zijn allemaal beter geworden in Europa"

Olga Kroeders

Zuid-Korea plaatste zich gisteravond voor de achtste finales op het WK in Zuid-Afrika. Tegen Nigeria hadden de Koreanen genoeg aan een punt. Ji Sung Park kon zijn geluk niet op toen er na negentig minuten 2-2 op het scorebord stond.

"Het is prachtig om geschiedenis te schrijven in het Koreaanse voetbal", reageerde Park na het duel met Nigeria tegenover SBS. "Ik realiseer me maar al te goed wat deze aanvoerdersband betekent op een WK. Ik heb de spelers gevraagd om alles te geven en dat hebben ze gedaan, ik ben ze dankbaar."

De aanvoerder van Zuid-Korea heeft een logische verklaring voor de goede prestaties van Zuid-Korea. "Veel spelers zijn na het WK van 2002 naar Europa gegaan en met succes. Daar zijn we allemaal betere voetballers geworden en dat zie je nu goed terug in het nationale team."

"We hebben ons eerste doel bereikt. We moeten ons doel nu bijstellen en die ook proberen te halen. Ik weet niet wat ons nieuwe doel gaat worden, maar we moeten hoe dan ook proberen om de volgende wedstrijd te winnen", aldus Park.