Opnieuw geldproblemen Willem II

Peterselieman

Willem II kampt opnieuw met financiële problemen nu het college van burgemeester en wethouders in Tilburg een voorstel van een subsidie van 400.000 euro aan de club in heeft moeten trekken, omdat er geen meerderheid in de raad voor was.

Crisismanager van Willem II Paul Bottelier noemde het intrekken van het voorstel "een hele grote klap voor de club." Hierdoor kunnen mogelijk de spelerssalarissen van deze maand niet meer betaald worden. Vorige maand stak Tilburg de ploeg nog wel de helpende hand toe door de stadionhuur met terugwerkende kracht te verlagen.

Willem II voerde de afgelopen jaren maatschappelijke activiteiten uit door bezoeken te brengen aan ziekenhuizen en aan speelveldjes in de stad. Ook vingen ze schoolkinderen op in het stadion. Hierdoor had de ploeg volgens het college recht op een subsidie, maar deze is vandaag niet toegekend.

Bottelier is niet blij met het besluit omdat Tilburg volgens hem Willem II al anderhalf jaar lang geld beloofd heeft maar daar nu op terug komt. Hierdoor heeft de club volgens hem recht op het geld.