[Groep H] Uitslag Spanje - Honduras

JJdJ1984

Spanje heeft dankzij sterspeler David Villa weer zicht op de volgende ronde van dit WK. In Johannesburg was het Villa die tweemaal wist te scoren voor de Spaanse ploeg. De aanvaller miste daarna ook nog eens een strafschop.

De spits, die komend seizoen voor Barcelona zal voetballen, zette de Spanjaarden al vroeg in de eerste helft op voorsprong. Na zeventien minuten was het een bal die door de defensie van Honduras glipte en hoog in het doel belandde. Spanje had toen al wat kansen gehad en om zeep geholpen. In het resterende gedeelte tot aan de rust was het Spanje dat continue in de aanval was, maar niet wist te scoren.

Vijf minuten na de rust was het echter opnieuw raak. David Villa zorgde met een schot dat van richting werd veranderd ook voor de 2-0. Tien minuten later schoot hij een penalty naast het doel van Honduras. Honduras begon steeds meer de aanval te zoeken en gaf daardoor veel ruimte weg. Spanje probeerde regelmatig op de counter richting het doel van zijn tegenstander te gaan, maar continue ging er wel iets mis. De WK-favoriet wist in het resterende gedeelte van het duel niet te imponeren en maakte zeker zijn favorietenstatus in dit duel niet waar.

Spanje

2 - 0

Honduras

 17' Villa
 51' Villa
   
 
 Gele kaart: Izaguirre, Turcios, (Honduras)
 
Stadion:  ,
Toeschouwers: 55.000
Arbiter: Nishimura (Jap)
Bijzonderheden: Villa mist strafschop in de 62ste minuut
 
Opstelling:   Opstelling:
Casillas
Ramos (Arbeloa/ 77)
Piqué
Puyol
Capdevila
Xabi Alonso
Xavi (Fábregas/ 66)
Busquets
Navas
Torres (Mata/ 70)
Villa
  Valladares
Mendoza
Chávez
Figueroa
Izaguirre
Turcios (Núñez /63)
W. Palacios
Martínez
Guevara
Espinoza (Welcome/ 46)
Suazo (Je. Palacios/ 84)