Warner Bros. gaat het rustiger aan doen

Redactie

Warner Bros. Interactive is klaar met het opkopen van gamestudio's. Dit heeft senior vice-president Samantha Ryan aangegeven in een interview met de website Gamasutra.

Volgens Ryan is het tijd voor Warner Bros. Interactive om zich te gaan richten op interne groei. Het is nu zaak om alle opgekochte bedrijven goed binnen het Warner Bros.-imperium te positioneren. Ryan denkt dan ook niet dat er nog veel nieuwe gamestudio's opgekocht zullen worden. "Misschien nog een kleintje als aanvulling, maar verder hoop ik dat we het voorlopig rustig aan gaan doen", aldus de senior vice-president van Warner Bros. Interactive.

In de afgelopen vijf jaar heeft de relatief nieuwe speler op de markt een sterke positie weten te bemachtigen. Warner Bros. Interactive is nu onder andere eigenaar van Monolith (F.E.A.R.), TT Games (Lego-serie), NetherRealm Studios (Mortal Kombat). Daarnaast heeft het bedrijf een meerderheidsbelang in Rocksteady, de gamestudio achter de succesvolle game Batman: Arkham Asylum.

Samantha Ryan is van mening dat de timing van Warner Bros. Interactive goed is geweest. Het bedrijf heeft geen enkele moeite het hoofd boven water te houden, terwijl andere uitgevers in deze moeilijke economische tijden vele mensen hebben moeten ontslaan.

Warner Bros. gaat het rustiger aan doen