Petrov wil Force India voorblijven in Valencia

Marjo (Muck)

Vitaly Petrov wil komend weekend graag voor de coureurs van Force India finishen. De Rus kent het circuit al goed, want zowel in 2008 als 2009 behaalde hij op het stratencircuit van Valencia de overiwnning in de hoofdrace van de GP2.

"Ik bewaar goede herinneringen aan deze baan. Ik heb daar vorig jaar nog een race gewonnen. Ik weet dus precies waar ik moet remmen, welke lijnen ik moet rijden, welke kerbstones ik kan nemen en hoe de banden zich gedragen. Natuurlijk zal het in een Formule 1-auto allemaal net iets anders zijn, maar al met al zal ik anders aan dit weekend beginnen dan aan het weekend in Canada", zei de 25-jarige Renault-coureur.

"Ik verwacht een interessante race in Valencia", vervolgde hij. "we hebben een nieuw pakket aan onderdelen voor deze race en ik ben benieuwd wat voor invloed deze onderdelen hebben op de auto en of ik mijn rijstijl ook moet aanpassen. We zagen dat de Force India's erg snel waren in Canada, dus we moeten ervoor zorgen dat we hen in ieder geval voorblijven."