Eriksson: "We hadden twee goals moeten maken"

Olga Kroeders

Ivoorkust verloor gisteren met 3-1 van Brazilië, waardoor de ploeg van Sven-Göran Eriksson zich in de laatste groepswedstrijd nog moet zien te kwalificeren voor de achtste finale. Volgens de bondscoach kan het doelsaldo nog wel eens een rol gaan spelen.

Ivoorkust, dat de eerste wedstrijd tegen Portugal niet scoorde (0-0), speelt haar laatste duel tegen Noord-Korea. "Iedere wedstrijd in deze poule is moeilijk, we hebben nu al twee lastige wedstrijden op rij gespeeld", aldus Eriksson op de persconferentie volgens Goal.com.

"We hebben vandaag enkele foutjes gemaakt en Brazilië heeft daar gebruik van gemaakt. Ik denk dat de grote Europese ploegen als Duitsland en Engeland wel doorgaan, en hopelijk Ivoorkust ook. We zijn nu ook een beetje afhankelijk van het resultaat van Portugal tegen Noord-Korea", gaat de Zweedse trainer verder.

"Ik denk dat Brazilië het toernooi kan winnen, ze zijn heel moeilijk te verslaan. Om hen te verslaan moet je een perfecte wedstrijd spelen. Toen we 3-0 achter kwamen, wisten we dat we doelpunten nodig hadden. We hadden er eigenlijk wel twee moeten maken, doelsaldo kan nog wel eens belangrijk worden."