Ronaldo: "Rooney kan het niet in zijn eentje doen"

Olga Kroeders

Cristiano Ronaldo steunt zijn oud-ploeggenoot Wayne Rooney, die in Engeland onder vuur ligt door tegenvallende prestaties.

"Wayne is een geweldige speler en hij zal het snel weer geweldig gaan doen voor de nationale ploeg", verklaarde Ronaldo tegenover diverse media. De Portugees speelde bij Manchester United een aantal seizoenen samen met Rooney. De Engelse topschutter kent een moeizame periode bij de nationale ploeg.

Ronaldo weet echter dat het Engelse team niet alleen uit Rooney bestaat. "Hij kan het natuurlijk niet in zijn eentje doen. Wanneer het slecht gaat, krijgen de sterspelers al snel de schuld", vervolgt de spits van het Portugese team. Engeland en Rooney wisten op het WK pas twee punten te verzamelen.

Bondscoach Fabio Capello van Engeland sprak zich eerder al uit over de situatie van Rooney. "Zijn probleem is niet dat hij niet fit is, maar dat het tussen zijn oren zit. Rooney is fit en na afloop van de training moeten we hem zelfs vragen of hij wil stoppen met trainen", liet de 64-jarige Italiaan weten.