Huntelaar maakt WK-debuut met invalbeurt

Olga Kroeders

Klaas-Jan Huntelaar vierde zijn debuut op een WK met een 1-0 overwinning op Japan. De aanvaller van AC Milan kwam drie minuten voor tijd in het veld voor Robin van Persie. "Een WK-debuut is altijd speciaal, maar ik was er niet zo mee bezig. Ik vond mijn debuut voor Oranje specialer."

Huntelaar, die deze week van Van Marwijk een compliment kreeg voor zijn inzet op de training, had stiekem wel gehoopt op meer speeltijd. "In drie minuten kun je niet zo heel veel doen, maar de trainer was tevreden." Huntelaar denkt dat Oranje steeds beter gaat spelen. "We moeten nog in het toernooi groeien. Een omgekeerd EK lijkt mij een goed plan", doelde hij op het toernooi van twee jaar terug, waar Oranje indruk maakte in de groepsfase maar in de eerste knock-outronde verloor van Rusland.

Huntelaar was ook betrokken bij een grote kans voor Ibrahim Afellay, die eveneens als invaller in het veld kwam. "Ik draaide weg van de tegenstander en wilde de bal goed leggen, toen ik 'Ibi' zag komen. Jammer dat hij hem niet maakte."

Huntelaar maakt WK-debuut met invalbeurt
Huntelaar maakt WK-debuut met invalbeurt (Foto: Novum)