[Groep D] Uitslag Ghana - Australië

Sjors (Sj0rSz)

Australië en Ghana hebben in hun tweede groepswedstrijd op het WK voetbal de punten moeten delen. Na negentig minuten stond er namelijk 1-1 op het scorebord. The Socceroos beëindigden het duel overigens met tien man, aangezien Kewell in de eerste helft een rode kaart kreeg, nadat hij hands maakte.

De wedstrijd begon goed voor Australië. Kewell was fit en de ploeg van bondscoach Verbeek stond na elf minuten spelen al op voorsprong. Holman reageerde namelijk attent op een vrije trap van Bresciano, die door doelman Kingson werd losgelaten.

Nog geen kwartier later stond het gezicht van Verbeek op onweer. The Socceroos speelden inmiddels met tien man en de stand was weer gelijk. Ayew wist twee verdedigers op de achterlijn te verschalken. Het schot van Mensah, wat daarop volgde, werd door Kewell met de hand geroerd. Hierdoor kon de aanvaller met rood vertrekken en kreeg Ghana een strafschop. Ook ditmaal was Asamoah degene, die achter de bal ging staan en de bal feilloos tegen de touwen werkte.

In de tweede helft maakte Ghana een klassieke fout. De ploeg liep te veel met de bal, waardoor het Australische tiental nauwelijks wankelde. Ook werden veel schoten van grote afstand afgevuurd en werd er bijna niet gecombineerd.

Verbeek reageerde door er een extra aanvaller bij te zetten. Dit leverde nog bijna de voorsprong op, maar Wilkshire faalde oog-in-oog met keeper Kingson. Ook in de slotfase bleven de Australiërs op de 2-1 jagen, maar kwamen uiteindelijk nog goed weg bij een schot van Owusu-Abeyie.


 

Ghana

1 - 1

Australië

 26' Gyan (pen)
   11' Holman
 
 Gele kaart: Addy, Jon. Mensah, Annan (Ghana)
 Rode kaart: Kewell (24) (Australië)
 
Stadion: Royal Bafokeng Stadion, Rustenburg
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Rosetti (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Kingson
Paintsil
Jon. Mansah
Addy
Sarpei
Tagoe (Owusu-Abeyie/56)
Annan
A. Ayew
K. Boateng (Amoah/88)
Asamoah (Muntari/77)
Gyan
  Scharzer
Wilkshire (Rukavytsya/84)
Neill
Moore
Carney
Emerton
Culina
Holman (Kennedy/68)
Valeri
Bresciano (Chipperfield/66)
Kewell