Ga te keer in Rage

Pheno

Tim Willits, creative producer bij id Software, praat tijdens de E3 voluit over de nieuwste shooter van zijn ontwikkelstudio. Volgens Willits zal Rage geen zoveelste shooter in het genre worden, wat spelers toch langzamerhand verwachten van id Software.

Dit keer brengen ze het schieten naar buiten, in plaats van de nauwe gangen die we in games van id Software gewend zijn. Ook willen ze het genre wat meer mixen met andere games, er zullen bijvoorbeeld stukken in zitten waar je al racend door moet, maar ook stukken met natuurlijk de gevechten die we wel verwachten. De intelligentie van de vijanden zijn ook variërend, er zijn naast het kanonnenvoer ook slimmere tegenstanders, we mogen dus wat tegenstand verwachten, in plaats van onze vinger op de schietknop te houden. 

In Rage zitten allerlei mutanten, in allerlei maten en snuggerheid. Sommige zullen ook wapens hebben, dus ook op lange afstand ben je niet veilig. Natuurlijk zal er multiplayer in zitten, maar daar wilde Willits niets over kwijt. Volgend jaar mogen we de game verwachten, voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.