Wii 3D maakt nog geen kans

Pheno

Het hele 3D-gebeuren is hip aan het worden. In ieder geval is het het woord van 2010 in de wereld van spellen. 3DS, 3D-gaming, 3D-televisies...Microsoft geeft aan geen directe plannen te hebben, omdat de aanschaf van brillen en de televisies redelijk prijzig zijn. Ze wachten de hype nog even af, totdat er goedkopere opties zijn om thuis 3D op je televisie te tonen.

Ook Nintendo heeft nu aangegeven dat ze nog even niet met deze hype meegaan. Satoru Iwata heeft in een Japanse krant aangegeven dat ze 3D voor een console zeker zien zitten, maar dat de markt er nog niet klaar voor is. Hijzelf denkt dat 30% van de huishoudens een 3D-televisie moet hebben voordat Nintendo een console met de mogelijkheid 3D te spelen zal introduceren. Ook vind hij de beeldkwaliteit nog te min om nu in te stappen. De volgende generatie televisies zal een stuk beter zijn, hoopt hij. Dus Nintendo zal voor nu alleen 3D aanbieden in de handheldmarkt.

Daarnaast is Iwata nog gevraagd naar de 3DS en zijn verwachtingen. De Virtual Boy kon vijftien jaar geleden ook al 3D tonen, is hij niet bang dat de geschiedenis zich herhaalt en de 3DS een flop wordt? "Absoluut niet. Nintendo had al oog voor 3D in die tijd en bracht een 3D-game machine uit, maar de technologie was er niet klaar voor. Daarna bleven we zoeken naar een tweede kans, en besloten twee jaar terug dat we eindelijk de technologie en de onderdelen hadden om een nieuw product te maken".

Met 3D wil Nintendo spellen echter doen aanvoelen. En volgens Iwata is het ook makkelijker om in de diepte te moeten bewegen, omdat dat natuurlijker aanvoelt. De reacties van mensen die er op de E3 beurs mee mochten gamen zijn duidelijk: Nintendo heeft hier, letterlijk en figuurlijk, een hit in handen.

Nintendo 3DS