Doden bij raketaanval in Pakistan

Redactie

Bij een raketaanval op een huis in het plaatsje Haider Khel, in de Pakistaanse tribale regio Noord-Waziristan, zijn zaterdag dertien mensen om het leven gekomen. De aanval werd vermoedelijk uitgevoerd door een onbemand vliegtuigje van de Verenigde Staten, een zogeheten drone.

Volgens regeringsmedewerker Noor Mohammad waren onder de doden enkele buitenlanders. Hun exacte identiteit en nationaliteit waren echter niet bekend.

De VS voert vaker raketaanvallen uit om doelen van de Taliban en Al-Qaida uit te schakelen, in het bijzonder in de wetteloze tribale gebieden waar veel opstandelingen zich schuil houden.

In Dera Ismail Khan, in het onrustige noordwesten van Pakistan, verloor een persoon door een bermbom het leven. Acht mensen raakten gewond. Een van de gewonden was een medewerker van de Pakistaanse politie die een belangrijke rol speelde bij de arrestatie van militanten.

Ondanks de Amerikaanse raketaanvallen en offensieven van het Pakistaanse leger blijven islamitische opstandelingen doorgaan met het plegen van aanslagen.