Voorspelde drukte op de weg valt mee

Redactie

De voorspelde drukte op de wegen dit weekend valt zaterdagochtend mee. Rond 11.00 uur stond er 27 kilometer file. Vooral op de A12 en de A20 is het druk vanwege wegwerkzaamheden, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

De VID meldde vrijdag te verwachten dat werkzaamheden dit weekend zullen zorgen voor veel overlast op de wegen. Dit weekend is het qua werkzaamheden een van de drukste weekends van het jaar.

Met name op de A2 en op de A27 verwachtte de verkeersdienst veel vertraging. Op de A2 wordt het hele weekend gewerkt aan de weg tussen Utrecht en Den Bosch. Vooral vanuit Den Bosch naar Utrecht wordt het druk, maar ook in de andere richting en op de omleidingsroute via de A27 vanuit Gorinchem werd door de werkzaamheden extra drukte verwacht.

De drukte op de weg valt echter mee. "Alleen de A12 en de A20 springen er momenteel uit", zegt een woordvoerder van de VID. Op de A12 van Den Haag naar Utrecht stond rond 11.00 uur tussen Waddinxveen en Reeuwijk zes kilometer file door werk aan de weg.

Op dezelfde A12 van Oberhausen naar Utrecht staat daarnaast acht kilometer stilstaand verkeer door wegwerkzaamheden tussen Woerden en Bodegraven. Vanwege de wegwerkzaamheden op de A12 staat daarnaast op de A20 van Hoek van Holland naar Gouda twee kilometer file tussen Moordrecht en knooppunt Gouwe.

De VID verwacht voor zondag nog wat meer files. Zondag, op Vaderdag, wordt ook aan de A1, de A12, de A50, de A58 en de A73 gewerkt. Het verkeer wordt omgeleid bij wegafsluitingen en wanneer er lange files ontstaan. De woordvoerder van de VID denkt dat er zondag hooguit vijftig kilometer file zal staan.