Aleshin test met Renault R29

Peterselieman

Renault heeft de leider in het World Series by Renault-kampioenschap Mikhail Aleshin gisteren de kans gegeven om te testen met een R29. De Rus gaat halverwege het seizoen aan de leiding in de titelstrijd en heeft daarom van het Franse merk de kans gekregen om te rijden met een bolide uit 2009.

De World Series doen dit weekend het circuit van Magny-Cours aan en daar zal Aleshin vandaag en morgen tijdens de pauzes een demonstratie weggeven. Hiervoor heeft hij gisteren al enkele testronden kunnen rijden. "Ik heb tien tot vijftien ronden gereden en in die tijd heb ik zo veel mogelijk geprobeerd te wennen aan de auto. De engineer zei tegen mij dat ik de snelste leerling was die ze ooit gehad hebben," zei Aleshin.

"De lijnen die ik reed waren vrijwel gelijk aan die met een Renault 3.5-auto, maar je kunt met de R29 veel meer zelfvertrouwen hebben. Het circuit was vrijwel droog, maar wel wat smerig, dus je moet weten hoe hard je moet remmen. Misschien dat er wat reacties zijn als ik morgen (vandaag, red.) een goeie run afleg. Ik hoop echter wel dat ik het meest opval door mijn resultaten in de races."