[Video] Vrouw bewaart 100 dode katten in vriezer

Djeez

De politie van het Amerikaanse Jackson County heeft deze week een schokkende ontdekking gedaan. In de garage van een wat ouder stel trof men een vriezer met honderd kattenlijkjes aan. De vriezer bleek overigens ook nog eens defect te zijn.

De bewoonster van het pand, Gabriella Bernabei, kan het allemaal verklaren. Zij is namelijk aanhangster van wicca, een oude religie met respect voor de natuur, en wilde de dieren teruggeven aan Moeder Aarde. Ze had echter nog niet de tijd gehad om alle katten een fatsoenlijke begrafenis te geven, dus besloot ze de dieren zolang onderdak te bieden in haar vriezer.

Het waren er echter lang geen honderd, zo beweert Bernabei. "Het aantal komt dichter in de buurt van de vijftig. En de vriezer deed het gewoon hoor", verweert ze zich. "Lang niet alle katten waren van mij, maar ieder dier verdient een fatsoenlijke begrafenis. Ik heb er echter nog geen tijd voor gehad, dus sloeg ik ze op een goede manier op."

Bernabei en haar vriend worden nu aangeklaagd wegens dierenmishandeling. Het stel heeft samen drie kinderen, die enkele weken geleden al uit huis zijn geplaatst. Zeventien nog levende katten zijn overgebracht naar een asiel.

katten in vriezer
De bewuste vrieskist. Het filmpje is hier te zien