'Ons gaan klop' is succes

Redactie

Het politiekorps Gelderland-Midden heeft van maandag tot en met vrijdag in het kader van de actieweek 'ons gaan klop' 112 mensen gehoord over hun betrokkenheid bij tal van zaken. Van hen zijn er 46 aangehouden. In totaal werden 72 extra zaken afgerond boven op de lopende zaken, meldt de politie vrijdag.

Het motto 'ons gaan klop' is Zuid-Afrikaans voor 'wij gaan winnen'. De politie zette afgelopen week 45 extra agenten in, in de verwachting dat veel verdachten thuis zullen zijn tijdens de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal. De actieweek richtte zich vooral op geweldszaken, hoewel ook oplichtingszaken en diefstallen aan bod kwamen.

De meeste mensen die zijn gehoord was per brief gevraagd naar een politiebureau te komen voor het afleggen van een verklaring. De mensen die werden aangehouden, werden opgepakt omdat ze niet kwamen opdagen of vanwege de ernst van de feiten.

Elf mensen die zijn aangehouden hadden nog boetes of vonnissen openstaan. De acties hebben er volgens de politie daarnaast toe geleid dat verschillende personen deze week hun openstaande boete alsnog uit eigen beweging hebben betaald. Dit leverde een bedrag op van ongeveer vijftienduizend euro. Tijdens een controle op de A325 werd in het kader van de actie een persoon met een doorgeladen pistool en een ander met een hakbijl opgepakt.

De politie sluit niet uit dit jaar nog een actieweek te houden. Met de week wilde de politie vooral laten blijken dat alle zaken die burgers aandragen altijd worden opgepakt.