IMF-chef heeft vertrouwen in Spaanse economie

Redactie

De directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn vertrouwen in de Spaanse economie uitgesproken. Dominique Strauss-Kahn loofde de recente maatregelen die de Spaanse regering heeft genomen om de economie te herstellen.

"Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van de Spaanse economie, op de halflange en lange termijn, ervan uitgaande dat de inspanningen die geleverd moeten worden, plaatsvinden. En wat ik vandaag heb gezien, is dat die inspanningen in gang zijn gezet", zei Strauss-Kahn vrijdag na gesprekken met de Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero.

Spanje en de Europese Unie hebben herhaaldelijk berichten ontkend dat het land door de problematische publieke financiën en kredietproblemen op een reddingsoperatie afstevent. Het land doet zijn uiterste best om twee jaar recessie door de instorting van de bouwsector en de internationale financiële crisis te boven te komen.

Zapatero heeft een bezuinigingsplan in werking gesteld om het staatstekort van 11,2 procent in 2009 terug te brengen naar drie procent in 2013 en wil de arbeidsmarkt hervormen om de torenhoge werkloosheid van twintig procent aan te pakken. "Door dit te doen, probeert het land mijns inziens niet alleen de huidige problemen op te lossen, maar bouwt het tegelijkertijd aan de fundering voor twee decennia van groei in het land", aldus Strauss-Kahn.

IMF-chef heeft vertrouwen in Spaanse economie
IMF-chef heeft vertrouwen in Spaanse economie (Foto: Novum)