Wereldrecords uitgedeeld op E3

koei

Guinness World Records, de autoriteit op het gebied van records, heeft de afgelopen week ook een bezoekje gebracht aan de E3 in Los Angeles om hier een aantal prijzen uit te delen aan de recordbrekers van de game-industrie. Verschillende bedrijven en games werden de afgelopen dagen geëerd voor de records die zij behaald hebben.

Peter Moore mocht tijdens een presentatie het record voor de best verkopende voetbalgame-franchise in ontvangst nemen voor FIFA, welke wereldwijd meer dan 68 miljoen keer verkocht werd. Daarnaast kregen ze de records voor de eerste console sports MMO (NHL 09) en voor de langste sportgame franchise (Madden NFL). Microsoft kreeg het record voor best verkopende HD gameconsole voor hun Xbox 360 die tot 31 maart 2010 ongeveer veertig miljoen keer over de toonbank is gegaan. Ook Sony won verschillende records. LittleBigPlanet viel in de prijzen vanwege de meeste levels die door users gemaakt zijn (2.463.073 stuks), Uncharted 2 was de best verkopende PS3-game en MAG was de FPS met de meeste spelers op een console. SEGA verbrak tot slot nog records met Virtua Fighter, wat de eerste vechtgame was die 3D polygonen gebruikt.

Ter plaatse op de E3 werden ook nog een aantal records verbroken. Danny Johnson behaalde een nieuwe high score in Guitar Hero 5 met 913.316 punten. Blijkbaar spelen ze in zijn familie erg veel Guitar Hero want zijn broertje Scott verbrak het drum-record van Guitar Hero 5 door een score van 1.759.000 punten te halen. Uiteraard verbraken ze gezamelijk ook nog het co-oprecord door 4.442.161 punten te halen.

Meer van deze records kun je terug vinden in de Gamer's Edition van Guinness World Records 2010 die helemaal draait om gamesrecords.

Guinness record: Grootste tieten

Deze dame heeft haar record-certificaat al eerder in ontvangst mogen nemen