Van Marwijk sluit meespelen Robben niet uit

Olga Kroeders

Bert van Marwijk verwacht niet dat Arjen Robben zaterdag tegen Japan in actie komt, maar sluit het ook niet uit. "Arjen heeft vandaag voor het eerst volledig met de groep meegetraind", zei de bondscoach van Oranje op een persconferentie. "Laten we eerst even de reactie afwachten. Normaal gesproken speelt hij dus niet, maar met Arjen weet je het nooit."

Klaas-Jan Huntelaar wacht ook nog op zijn eerste speelminuten, maar kreeg wel een compliment van Van Marwijk. "Hij begint steeds beter te trainen. Ik heb hem dan ook gezegd dat hij goed bezig is", prees de bondscoach de spits van AC Milan, die bij Oranje op zijn positie Robin van Persie voor zich moet dulden.

De laatste keer dat Oranje en Japan tegenover elkaar stonden, dateert van negen maanden geleden, toen Nederland in Enschede met 3-0 won. "Maar nu verwacht ik toch meer een strijd", voorspelt Van Marwijk. "Japan speelt heel agressief en heeft net als wij de eerste wedstrijd gewonnen. We zijn in ieder geval op alles voorbereid."

Dirk Kuyt zag op televisie hoe Japan Kameroen in de eerste wedstrijd met 1-0 versloeg. "We weten dat ze sterk zijn", waarschuwde de Liverpool-speler. "En een eerste wedstrijd op een toernooi winnen is altijd erg belangrijk. Ik kijk in ieder geval enorm naar morgen uit."