Malouda: "Schande om zo te verliezen"

Olga Kroeders

Florent Malouda stapte gisteravond met een beschamende 2-0 nederlaag tegen Mexico van het veld af. De Fransman kan een plek in de volgende ronde bijna vergeten, maar wil met Les Bleus nog wel de laatste poulewedstrijd winnen.

"Het is een schande om zo te verliezen", zei de speler van Chelsea na afloop op de Franse televisie. Malouda was ontevreden dat hij tegen Uruguay moest invallen en hij had tegen Mexico wel een basisplek. De aanvaller kon net als de rest van Frankrijk echter geen vuist maken.

Malouda hoopt nog wel dat Frankrijk de laatste poulewedstrijd wint van Zuid-Afrika. "We kunnen het toernooi niet verlaten zonder een wedstrijd te winnen. We moeten de eer redden." Frankrijk heeft maar één punt en gaat alleen door als er wordt gewonnen en als Uruguay of Mexico de laatste wedstrijd ruim wint.

Het ligt echter meer voor de hand dat Uruguay en Mexico het op een akkoordje gooien. Bij een remise tussen die twee teams gaan beide landen namelijk door. Frankrijk werd in 2002 ook uitgeschakeld in de groepsfase en de ploeg scoorde toen het hele toernooi niet. Ook nu staan Les Bleus nog altijd droog.