Gerrard springt in de bres voor Rooney

Sjors (Sj0rSz)

Engeland neemt het morgen op tegen Algerije. De eerste wedstrijd tegen de Verenigde Staten eindigde in 1-1. Voor de ploeg van bondscoach Fabio Capello is het dus noodzaak om morgen drie punten te pakken. Middenvelder Steven Gerrard blikt alvast vooruit.

De middenvelder van Liverpool is blij dat Gareth Barry weer volledig fit is. Of de speler van Manchester City ook meteen in de basis begint weet Gerrard niet. "We zullen moeten afwachten op wat voor manier de bondscoach wil gaan spelen. Het is in ieder geval goed dat Barry weer beschikbaar is. Hij is een echte versterking."

Gerrard, maker van de enige treffer aan Engelse zijde tegen Team USA, hoopt op een aanvallende rol tegen Algerije. "Als de bondscoach mij aanvallender wil zien spelen dan kijk ik daar naar uit."

De international van Engeland neemt het op voor Wayne Rooney. De spits van Manchester United kreeg veel kritiek na het duel met Amerika. "Wayne doet het geweldig op de trainingen. Ik weet zeker dat hij snel zal scoren voor ons. Dan zal iedereen hem ineens weer geweldig vinden."

"Het afgelopen seizoen was hij een van de beste spelers ter wereld. Hij is nu nog steeds in een geweldige vorm en ik ben er zeker van dat het slechts een kwestie van tijd is voordat dat ook op het WK te zien is."

Gerrard deed ook nog even een duit in het zakje met betrekking tot de veelbesproken Jabulani. Veel spelers vinden het een dramatische bal. "De bal is niet zo slecht voor middenvelders en aanvallers. Door de lucht is hij onvoorspelbaar. Vooral keepers hebben er problemen mee. We zullen er tot aan de finale mee moeten spelen, dus we zullen er mee moeten leren omgaan", aldus de Engelsman.