Bridgestone wil agressievere bandenstrategie

Peterselieman

Bandenfabrikant Bridgestone wil waar het kan een agressievere bandenstrategie gaan hanteren in de Formule 1. De Japanse leverancier van het rubber doet dit naar aanleiding van de Grand Prix van Canada waar de banden in de race beslissend bleken te zijn.

In Montreal bleek de slijtage van het rubber hoger dan verwacht waardoor de rijders minimaal twee keer naar binnen moesten om nieuwe banden te halen. Hoofd bandenontwikkeling Hirohide Hamashima wil deze situatie vaker zien op de circuits en wil daarom vaker het superzachte rubber meenemen. Wel moet het voor iedereen veilig blijven.

"Onze eerste prioriteit is veilige banden leveren die gelijk voor iedereen zijn. Ik wil geen banden leveren waar blaren op komen, want dat is een risico," zei Hamashima. "Als we met zekerheid kunnen voorspelen dat de superzachte band geen blaren zal krijgen, dan zullen we deze banden in de resterende races zo veel mogelijk inzetten."

De komende race in Valencia maken de coureurs gebruik van de superzachte en de mediumband. De zachte en de harde band zullen op Silverstone worden gebruikt. Voor de race in Duitsland is nog geen keuze gemaakt, evenals de andere Grand Prix die dit seizoen nog zullen volgen.