[NASCAR] Villeneuve mikt op top drie klassering

Peterselieman

Jacques Villeneuve zet hoog in voor de NASCAR Nationwide-race op Road America. De Canadees rijdt voor Braun Racing zijn eerste race van het seizoen op de vier mijl lange baan en wil meteen in de top drie eindigen.

"Ik maak me er geen zorgen over omdat ik halverwege het seizoen pas begin. Dit is pas het eerste normale circuit van het jaar en de eerste keer dat de NASCAR racet op Elkhart Lake. Veel rijders moeten de baan nog leren kennen," zei Villeneuve. "We gaan voor een goed resultaat dit weekend en als we uit de problemen blijven is een top drie finish mogelijk."

Villeneuve zelf is in 1995 voor het laatst op Road America geweest. Destijds won de Canadees voor het tweede jaar op rij en was hij op weg naar de titel in de IndyCar Series. "Terugkeren naar Road America is leuk, omdat het een van mijn favoriete banen is. Ik heb goede herinneringen aan het circuit omdat de twee keer dat ik hier geracet heb ook gewonnen heb. In 1994 was Road America de eerste overwinning in die raceklasse."

De Canadees is niet onbekend met de Nationwide Series, want op het Circuit Gilles Villeneuve kwam hij de afgelopen twee jaren al in actie. Vorig jaar behaalde hij een vierde plaats. Ook dit jaar zal de 39-jarige rijder weer in Montreal aan het vertrek komen.