Dans en gitaren in Singstar

Redactie

De karaoke-game Singstar voor de Playstation 3 gaat de mogelijkheid implementeren om de gitaar-controllers van Guitar Hero en Rock Band te gebruiken in Singstar Guitar. Daarnaast wordt er een optie toegevoegd in Singstar Dance om mee te dansen op de muziek. Dit heeft Sony bekendgemaakt op haar eigen Playstation-website.

Singstar Guitar is een nieuwe editie binnen de Singstar-serie waarin het mogelijk is om de beroemde gitaar-controller van games als Guitar Hero en Rock Band te gebruiken binnen de karaoke-game. De reden om deze optie toe te voegen aan de game is dat Sony het vermoeden heeft dat sommige mensen het eng vinden om te zingen, al kan het zingen ook met twee personen. Omdat het spelen op een plastic gitaar iets minder confronterend is, wordt dit nu mogelijk gemaakt in Singstar Guitar.

Het is mogelijk om in Singstar Guitar met vier mensen tegelijk te spelen. Twee mensen zullen dan zingen, terwijl twee andere gamers op een plastic gitaar aan het spelen zijn.

Een soortgelijke beredenering gaat op voor Singstar Dance. Om Singstar Dance te kunnen spelen, is een speciale Playstation Move-controller vereist. Deze nieuwe bewegingscontroller wordt op 15 september in Europa gelanceerd.

Dans en gitaren in 'Singstar'
Dans en gitaren in Singstar