Heitinga heeft geen schrik van Honda

Olga Kroeders

In aanloop naar de wedstrijd van zaterdag tussen Nederland en Japan zijn veel ogen gericht op Keisuke Honda. John Heitinga kent de oud-VVV'er alleen van tv-beelden, maar is daar niet erg van geschrokken. "Hij heeft absoluut veel kwaliteiten en een goed afstandsschot. Maar we moeten hem ook niet groter maken dan hij is", zegt de verdediger van Everton.

Heitinga denkt dat de kracht van Japan vooral schuilt in het collectief. "Vorig jaar in Enschede maakte Japan tegen ons een goede indruk", kijkt de verdediger terug op de 3-0 overwinning in september, toen Oranje in de eerste helft een paar keer door het oog van de naald kroop. "Ze kunnen zeker wel voetballen, maar wij moeten van onze eigen kracht uitgaan."

Japan heeft net als Oranje zijn eerste groepsduel gewonnen, waardoor de ploeg die zaterdag de onderlinge ontmoeting wint zo goed als zeker is van een plaats in de volgende ronde. "Dat we allebei drie punten hebben maakt het wel een bijzondere wedstrijd", kijkt Heitinga vooruit. "We moeten laten zien dat wij de beste ploeg zijn en gewoon ons eigen spelletje spelen."